Menu Content/Inhalt
No images
Hammarby Speedway kör elitserien 2011!

SVEMO tog på måndagen beslutet att elitserien 2011 ska bestå av nio lag och att Hammarby Speedway blir det nionde
laget! Efter att Hammarby först fått klartecken till elitserien och sedan SVEMO tagit tillbaka beslutet har de nu åter igen backat, Nu är det definitivt att Hammarby kör elitserien 2011.
Mer uppgifter om lag etc. kommer senare.
läs hela pressmeddelandet här!

Styrelsen
Hammarby Speedway IF

 
Superweek Isracing

superweek 2011

500-klubben
 
Upprop till er som är funktionärer och till er som vill bli det!

Oavsett om Hammarby Speedway kör i Elitserien eller i Allsvenskan så behövs det funktionärer! Ni som redan är
verksamma ber jag skicka ett mail till mig och tala om att ni tänker jobba nästa säsong och också berättar för mig vilken typ av uppgifter ni helst vill ha. Vi kan ju inte ha alla i starten eller som depåchefer så vi kan ju inte garantera att alla får som de vill men vi ska försöka göra så gott vi kan. Berätta också om det är någon speciell utbildning ni vill gå, tex maskinbesiktning, tävlingsledare eller annat.

Ni som ännu inte är funktionärer, men som vill bli det, uppmanar jag att ta kontakt med oss genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Det finns plats för ett antal nya personer till 2011.

hälsningar sylvia

 
Hammarbyare!

Hammarby Speedway vann de Allsvenska finalerna mot Örnarna. 51-45 i den första matchen och 55-41 i den andra matchen innebär att Hammarby Speedway är sportsligt kvalificerade till Elitserien.

Tyvärr tvingades finalprogrammet hastigt göras om, orsakat av omständigheter som Hammarby Speedway inte kunde råda över. Den första finalmatchen som skulle ha körts i torsdags (7/10) på Gubbängen ställdes in i sista stund på grund av regn. Tanken var att köra matchen i Mariestad på fredagen (8/10) som planerat och att returen istället skulle köras på Gubbängen torsdagen den 14/10. Omständigheterna gjorde dock att det istället med kort varsel beslutades att båda matcherna skulle köras efter varandra i Mariestad i fredags.

Hammarby gjorde säsongens bästa insatser och vann alltså båda matcherna och därmed också Allsvenskan 2010. Vi beklagar dock att våra trogna supportrar, fans och alla speedwayvänner i Stockholm inte fick möjligheten att uppleva en final på Gubbängen.

Båda lagen samt Svemo konstaterade att det inte fanns något realistiskt alternativ till att köra båda matcherna i Mariestad i fredags. Den kanske främsta orsaken var att det inte fa nns något miljötillstånd för att köra på Gubbängen denna eller kommande veckor. Dessa tillstånd söks vanligtvis innan säsongen och att med kort varsel söka ett nytt, samtidigt som förare måste bokas upp utan att veta om tillståndet skulle komma i tid, ansågs vara en för stor risk.

Dessutom hade både Hammarby och Örnarna flera förare som sedan länge varit inbokat på annat denna vecka, vilket innebar att de inte hade kunnat köra på Gubbängen. Nu kunde istället Hammarby Speedway ställa upp med starkaste laget och därmed realisera målet att vinna Allsvenskan i speedway 2010.

Med vänlig hälsning
Tommy Cederlund
Hammarby Speedway

 
Meddelande till alla som köpte biljett till finalmatchen 7:e oktober 2010

Hammarby Speedway beklagar att matchen blev inställd och att vi sedan av olika skäl tvingades köra matchen på annan arena än Gubbängens IP. Du som köpte biljett ska självklart få kompensation. Skicka in biljetten till Hammarby Speedway, Box 6040, 122 06 Enskede och skriv ner ditt namn och din adress så skickar vi en annan biljett som gäller till valfri hemmamatch i Hammarby Speedway 2011.

Kansliet Hammarby Speedway

 
Hammarby Speedway IF om matcher på Gubbängen

Inför säsongen 2010 blev vi informerade om att plastgräset på fotbollsplanen skulle läggas om under sommaren, vi tillfrågades då om vi kunde köra på en annan arena.
Vi frågade då Eskilstuna Kommun och de sa ja till att vi skulle få köra i Gröndal, Eskilstuna. Men något gräs lades aldrig om på Gubbängen! Vi hade aldrig behövt flytta tre matcher. Säsongen 2010 blev därmed en sönderryckt säsong för publiken på Gubbängen. Men sportsligt sett en stor framgång.

Finalen mot Örnarna

Finalmatchen den 7 oktober som var tänkt att köras på Gubbängen regnade bort. Den riskerade därmed att bli sportsligt och ekonomiskt förödande för oss eftersom vårt körtillstånd bara räckte till och med den 14 oktober.
Ett förslag från Örnarna var då att köra matchen på fredagen den 8 kl 1100. Detta var ej genomförbart p.g.a funktionärerna, och kort om tid för transporter till nästa match kl 19.00 i Mariestad. Veckan efter hade de flesta förarna slutat köra samt bokat semestrar, lördagen var reservdag men det är inte tillåtet att köra då i Stockholm.
Därför beslutade vi i all hast att lägga båda finalmatcherna i en följd och dela på intäkten av biljetterna. Det blev en fantastisk upplevelse i Mariestad med 32 heat samma kväll och vi gjorde stor propaganda för speedway och vann serien, om det är värt något. Tyvärr inte så tillgänglig för Stockholmspubliken. Nu ska vi gå en match mot byråkratin som hindrar oss från elitserien.
Hoppas på en bättre säsong för vår trogna hemmapublik och oss själva Och att alla matcher kan köras på Gubbängen! Det är viktigt att lyssna på vår publik som är basen i verksamheten.

Tommy Cederlund, ordför. Hammarby Speedway

 
<< Första < Föregående 91 92 93 Nästa > Sista >>

Sida 92 av 93
Rapid Bevakning
W&W Communicate
Exclusive Cars


Hydroscand

Lekanders Golv AB

Båt & Trailer AB
Servasläpet
PG Plast
DCE Fastighetsteknik

Årsta Däck
Bengt Greinert
Consale Containeruthyrning
FORIA
LGA Transport
Lundins Värme
PS Ventilation
Stavdal
Team Kentas
Trädfällning Allround
Vent Rent
Byggunderhåll

Handelsbanken Högdalen
Heymann
Hägerstens Glasmästeri
Mählkvists Drycker
Nordic Recond
Nynäs Tak
Sand & Grus Jehander
Solberga Konfektyr
Söderorts Måleri
Tommys Fönsterputs
Dezeta
Irenes Blommor
Spendrups

Thord Steinert

Stöd din idrottsförening