Menu Content/Inhalt
No images
Gubbängens speedwaybana går i graven

Efter 47 år går nu Gubbängens speedwaybana i graven. Hammarby som hade planerat att köra vidare på Gubbis nästa säsong, blev väldigt överraskade i höstas, då beskedet från Idrottsförvaltningen kom att det inte skulle bli någon mera speedway på Gubbis. Hammarby har sedan dess förhandlat med Idrottsförvaltningen för att hitta en lösning på problemet. Antingen att få vara kvar på Gubbis, eller att klubben skulle få en ny speedwaybana inom rimligt avstånd. Det har inte lyckats och nu har den sista speedwaymatchen körts på Gubbis tyvärr.


Ett alternativ som Stockholms Stad/Idrottsförvaltningen har tittat på är att hitta mark till en ny speedwayanläggning i stockholmsområdet. Det har man inte lyckats med, och man vill inte heller återställa speedwaybanan på Gubbis efter bygget av isbanan på speedwaybanans innerplan. Lösningen blir istället att Idrottsförvaltningen löser ut Hammarby från Gubbis.

Det plötsliga beskedet från Idrottsförvaltningen i höstas, satte käppar i hjulen för Hammarby som vann div 1 2016, och hade planerat att köra i allsvenskan 2017. Nu blir det inte så, och att köra vidare på annan ort skulle bli för kostsamt. Så till 2017 står Hammarby Speedway utan serielag tyvärr. Det är jättetråkigt, men vi ska kämpa vidare och komma tillbaka på ett eller annat sätt. 

Mer information kommer att förmedlas på funktionärs/medlemsmötet den 16 februari kl 18:30. Kom på mötet och var med och påverka hur framtiden för Hammarby Speedway ska se ut!


Hammarby Speedway vill tacka alla supportrar, sponsorer och funktionärer för allt stöd under alla åren på Gubbis! 

______________________________________________________________________
Robert Markenfelt
 
Rapid Bevakning
W&W Communicate
Exclusive Cars


Hydroscand

Lekanders Golv AB

Båt & Trailer AB
Servasläpet
PG Plast
DCE Fastighetsteknik

Årsta Däck
Bengt Greinert
Consale Containeruthyrning
FORIA
LGA Transport
Lundins Värme
PS Ventilation
Stavdal
Team Kentas
Trädfällning Allround
Vent Rent
Byggunderhåll

Handelsbanken Högdalen
Heymann
Hägerstens Glasmästeri
Mählkvists Drycker
Nordic Recond
Nynäs Tak
Sand & Grus Jehander
Solberga Konfektyr
Söderorts Måleri
Tommys Fönsterputs
Dezeta
Irenes Blommor
Spendrups

Thord Steinert

Stöd din idrottsförening